summer family house in Novi Vinodolski
summer family house in Novi Vinodolski • with a view at sea and Krk island
summer family house in Novi Vinodolski • interior
summer family house in Novi Vinodolski • kitchen
summer family house in Novi Vinodolski • backside of the house

OBITELJSKA KUĆA U NOVOM VINODOLSKOM
s pogledom na more i otok Krk za ljetni odmor.


KONTEKST

Parcela se nalazi u rezidencijalnom dijelu Novog Vinodolskog, neposredno uz hotelski kompleks te lijepu plažu i šetnicu. Parcela je u padu, a pogled na more moguće je ostvariti na koti višoj dva metra od postojećeg terena.

KONCEPT

Želja vlasnika za vidljivim betonima, prožimanju unutarnjeg i vanjskog prostora, ravnim krovom, pogledom na more iz svake prostorije rezultirala je lako održivom kućom s bazenom i velikim strehama, koje omogućuju sjenu ljeti i duboku osunčanost zimi. Kuća se potpuno zatvara drvenim vertikalnim škurama krajem ljeta, kada vlasnici odlaze u svoju kontinentalnu rezidenciju.

ZANIMLJIVOSTI

Ovo je treća varijanta projekta. Prva varijanta u skladu s naručiteljevim programom isprojektirana je kao 30% manja kuća, prizemnica, s površinom do 100 m2. Druga varijanta je popratila novu investitorovu želju da se napravi kuća sa spavanjem na katu i malo poveća kvadratura prostora. U drugoj varijanti predložen je dvoetažni dnevni boravak sa harmo staklenim stijenama u punoj visini (6m). Treća varijanta zadovoljila je sve tražene prostorne i estetske parametre, no usred povećanja neto prostora kuće na kat, povećana je i cijena gradnje te je premašila zacrtani budžet proporcionalno uvećanom iznosu kvadrature kuće.

Nazad

program:

kuća za odmor

status:

izvedbeni projekt

godina:

2019.

lokacija:

Novi Vinodolski, Hrvatska

veličina obuhvata:

565 m2

bruto površina:

200 m2

autor:

ATMOSFERA ™

tim:

  • Bernarda Silov, dipl.ing.arh.
  • Davor Silov, dipl.ing.arh.
  • Kristina Rogić, dipl.ing.arh.

vizualizacija:

Miadesign3D

Nazad