sculpt table
sculpt table • croatian product of solid wood
sculpt table • rotation
sculpt table • wood processing is performed by a robot
sculpt table • available in a natural and black color
sculpt table • a split ellipsoid
sculpt table • detail

SCULPT STOLIĆ

SCULPT stolić napravljen od visokokvalitetnog drveta sastoji se od dvije plohe koje su spojene u cjelovitu kompoziciju. Inovativan pristup dizajnu SCULPT stola ogleda se u funkcionalnosti i suvremenosti predmeta. SCULPT stol je dostupan u 2 boje, svijetloj-prirodnoj i crnoj boji.

KONTEKST

U našem radu inspiraciju tražimo u prirodi, a istovremeno smo usmjereni prema modernom izričaju u dizajnu koji prati najnovije tehnologije. SCULPT stol je odgovor na potrebu oblikovanja volumena u prostoru i želju za mjestom odmora, zabave i zajedništva u domu, ali i u javnim i poslovnim prostorima.

KONCEPT

Geometrijski gledano, sculpt je podijeljeni elipsoid koji je spojen s trnom od nehrđajućeg čelika. Oba poluelipsoida su identična. Dinamika forme postiže se rotirajućom gornjom polovicom stola koja se u potpunosti može okretati.

Postignuta fleksibilnost u jednom formi,spaja čiste linije nudeći funkcionalnost objektu i estetiku održivosti. Sculptu je potreban veći prostor kako bi kvaliteta njegovog dizajna došla do maksimalnog izražaja.

U procesu izrade SCULPT stola sudjeluje i robot koji obrađuje drvo, a zatim se to fino brušeno drvo premazuje završnim slojem ulja ili laka u skladu s najvišim estetskim standardima.

ZANIMLJIVOSTI

Sculpt nije skulptura, iako asocira na jednu. Sculpt stol smo nazvali upravo tako jer njegov dizajn dijeli snažne konotacije sa skulpturom poštujući prostornost, trodimenzionalnost tijela i harmoniju s prirodom.

Nazad

naziv:

sculpt

materijal:

puno drvo

dimenzije:

120 cm x 40 cm x 40 cm

status:

u prodaji

godina:

2014.

autor:

ATMOSFERA ™, Bernarda Silov, dipl.ing.arh., Davor Silov, dipl.ing.arh.

tim:

  • Bernarda Silov, dipl.ing.arh.
  • Davor Silov, dipl.ing.arh.

foto:

Domagoj Kunić

brand:

ATMOSFERA ™

Nazad